SQS kvalitetssäkrar den digitala världen

SQS kvalitetssäkrar den digitala världen

SQS är en oberoende partner som hjälper organisationer att kvalitetssäkra sina digitaliserade processer och it- system. Förutom konsulttjänster tillhandahåller de även paketerade tjänster.

SQS är ledande specialister på kvalitetssäkring av digitala processer, programvara och it-system. De hjälper organisationer i Sverige, Norden och övriga världen att hantera verksamhets- och teknikrisker. SQS är oberoende av teknikleverantörer och systemintegratörer och inriktade på att ge företag möjligheten att kunna leverera snabbare, bättre och mer säkra resultat –billigare och effektivare. Lars Lindqvist är ansvarig för SQS i Norden och menar att kvalitet i de digitala kanalerna blir allt viktigare. – Digitaliseringen har pågått länge men nu ser vi att förändringstakten är mycket högre och den förväntas gå ännu snabbare framöver. Det kräver att man som organisation hänger med i förändringstakten och levererar kvalitet i allt som skjuts ut i de digitala kanalerna. Som kund accepterar man inte att det blir fel och det är enkelt att byta till en annan leverantör om man inte är nöjd.

Stora och mellanstora organisationer får hjälp av SQS med att säkerställa kvalitet på det som produceras. – Det kan handla om problem med kvaliteten i produktionen eller att projektet drar ut på tiden. Då kan vi hjälpa kunderna med en strategi över hur de kan arbeta snabbare, säkrare och mer effektivt, säger Lars.

Företaget lägger ner mycket energi på att utveckla paketerade tjänster som ska göra kvalitetssäkringen enklare för kunderna. – Vi jobbar hårt med att industrialisera hela kvalitetssäkringen med hjälp av färdigpaketerade tjänster. Som kund kan man antingen köpa hjälp från oss i form av konsulter eller färdiga tjänster, till exempel automatiserad kvalitetssäkring, säkerhets- eller prestandatester. Kvalitet ligger i vårt DNA och vi sticker ut genom att också kunna leverera just paketerade tjänster, säger Lars.

SQS Bygger tjänster som hjälper kunderna att möta sina olika behov inom digitaliseringsvärlden, med allt från sakernas internet till själv körande bilar och detaljhandelsföretagens behov av stabila plattformar under julhandeln. – När man bygger ett flygplan testas och kvalitetssäkras varenda skruv och mutter innan det tas i bruk. Detsamma gäller mjukvaran, den behöver hålla samma kvalitet som präglar organisationens produkter och tjänster. Det finns olika nivåer på kvalitet och det måste vara affärsdrives vilken kvalitet man vill ha, säger Lars och fortsätter: – Alla företag i dag bör ha en digital strategi och tänka på att hålla hög kvalitet i sina digitala kanaler. Här kan du finna mer information i form av ett whitepaper.

Text : Tina Lindström Carlsson Foto: Sigrid Malmgren

Fakta om SQS

SQS som grundades 1982 är specialister på kvalitetssäkring. Med utgångspunkt i sin styrka som den största, oberoende specialisten på kvalitetsgaranti är SQS helt inriktade på att hjälpa organisationer att hantera verksamhets- och teknikrisker för att uppnå ändamålsenliga affärsresultat. Läs mer på www.sqs.com

 

Artikeln publicerad den 5 oktober, 2017 av Redaktionen