Frisörkedjan som klipper traditionerna

Frisörkedjan som klipper traditionerna

Klipptider som bokas flera veckor innan där du inte vet vad slutpriset landar på. Så är det ofta vid ett traditionellt frisörbesök. Frisörkedjan Cutters såg en bransch som behövde moderniseras, de utmanar nu andra frisörer – genom att satsa digitalt.

Cutters-grundarna hade som mål att ge kunderna den smartaste klippningen i världen och den första Cutters salongen öppnades i Norge, 2015. Idag är de Nordens mest populära frisörkedja med 123 salonger i Sverige, Norge och Finland.

Cutters koncept med den smartaste klippningen bygger på tre faktorer: effektivitet, kvalitet och ett fast pris. På Cutters betalar du alltid 349 kronor oavsett kön eller frisyr. Många anser att det är för dyrt att gå till frisören idag. En stressad vardag och begränsat med tider hos salongerna gör det dessutom svårt att planera. Att hålla frisyren fräsch ska varken vara tidskrävande eller kostsamt, menar grundarna av Cutters.
– Konkurrens och innovation är viktigt – även i frisörbranschen. Vi vill effektivisera frisörbesöket genom att erbjuda kvalitetsklippningar som inte är lika tidskrävande, säger Ørjan Johnsen, Chief Marketing Officer på Cutters.

Läs mer om Cutters här. 


I Cutters app kan man se väntetid för alla salonger, ställa sig i kö för en drop-in klippning, följa sin väntetid samt få en notis när det närmar sig ens tur.
– Som frisör hör jag ofta från kunderna hur skönt det är att slippa boka klipptid långt innan. De flesta vill klippa sig just i dag, och då är det bara att komma, säger Meggie Kuczek, frisör på Cutters.

Genom att ta bort tidskrävande tjänster som hårtvätt, färgning och tidsbokning så kan Cutters fokusera på det de gör bäst vilket är professionella hårklippningar av yrkesutbildade frisörer.
– Tvätta håret kan man göra hemma och därmed spara både tid och pengar hos frisören. Vi är rebeller som ifrågasätter varför allting görs som det alltid har gjort, säger Meggie Kuczek.

För att hålla en hög nivå på klippningarna har Cutters en egen Academy där de utbildar sina frisörer i effektiva klipptekniker.
– Vi tror att allt kan göras lika bra men billigare, avslutar Ørjan Johnsen.

Artikeln publicerad den 2 maj, 2023 av borgowilli