Du är revolutionen

Du är revolutionen

Var du väljer att jobba och för vem är avgörande för klimatet och de samhällen vi bygger gemensamt. Till de bolag som topptalangerna väljer att gå följer den innovation och tillväxt som förändrar världen.

Det menar Anna Lensmar-Friedman, grundare till FAIRPLACE* som rekryterar och hyr ut topptalanger till etiska bolag och ger ut verktyg för etiskt företagande från rekrytering och performance management till exit.

– Det är hög tid för action. Vi är mitt i en global pandemi och klimatkris. Utvecklingen behöver vända idag. Utmaningarna är fler än klimatet, men löser vi den frågan tillsammans med frågan om mänskliga rättigheter och jämlikhet så är vi på god väg bort från grundproblemen, säger Anna Lensman-Friedman.

Fairplace är det första rekryteringsbolaget som följer FN:s screeningkriterier. Det betyder att de väljer bort kunder i branscher som vapen, spel, tobak och fossila bränslen och istället arbetar för kunder som är hållbara för människan, lönsamheten och planeten.

– Vi förändrar branschens arbetssätt, dels genom kandidatprocesser som stenhårt driver mångfald och målsöker kompetens, dels genom att noga välja ut och lära känna de kunder vi jobbar med och stödja dem med våra etiska verktyg, säger Lena Cardelius, rekryteringskonsult på FAIRPLACE*, och fortsätter:

– Det finns en glöd i detta, en vilja att vara en kraft för det goda. När det är kris och många tvingas permittera och säga upp, innebär det också möjlighet för fler att göra kloka val på arbetsmarknaden. Vi har alla fått ett moratorium – den här tiden behöver inte räknas karriärmässigt. Fundera på hur framgång ser ut år 2020. Det som är bra både för dig och andra är ofta nyckeln, oavsett om du är arbetsgivare eller arbetstagare.

Det viktigaste budskapet är att kedjan hänger ihop och vi kan alla resa oss och påverka utifrån vår egen kompetens. Kvarnarna mal långsamt på politisk nivå men vi är alla del av att skapa ekonomin, alltså kan vi omskapa den genom våra val.

– Vad just du väljer, vilka du arbetar för är avgörande. Du är revolutionen som förbättrar världen och vi hjälper gärna till, avslutar Anna Lensmar- Friedman.

Artikeln publicerad den 3 september, 2020 av borgowilli