Snabb start för företagare i Högsby

Snabb start för företagare i Högsby

Småländska Högsby vill göra det så enkelt som möjligt för företagare att etablera sin verksamhet i kommunen. Här finns det bästa av två världar: lokaler att hyra, nya medarbetare och bra transporter – och en vacker natur med möjlighet till rekreation.

Stihna Johansson-Evertssonär kommunstyrelseordförande i Högsby och politiskt ansvarig för näringslivsfrågorna i kommunen. Hon berättar att de arbetar för att vara så nära Högsbys näringsliv som möjligt:

– Vi är lyhörda och agerar snabbt. Har man något som berör kommunen så finns vi alltid nära till hands och man kan räkna med besked inom ett par dagar eftersom vi arbetar mycket ”hands on”. Tillsammans med företagaren lägger vi alltid upp en bra plan för hur vi ska gå tillväga vid en nyetablering eller expansion.

I Högsby finns drivna och hjälpsamma människor. Det menar Thore Andersson, platschef på trähusföretaget Attacus:

– Här får man nära och personliga relationer med andra yrkesgrupper, till exempel rörmokare och elektriker. Vi behöver heller inte tänka på höga lokalhyror och på det viset är det både billigare och bättre att driva företag på landsbygden än inne i storstäder.

Turismen ökar snabbt i Småland och för de som är verksamma inom området finns stora möjligheter till entreprenörskap i Högsby, som är relativt oexploaterat.

– Vi ser att man till exempel kan erbjuda olika aktiviteter. Det finns gott om sjöar och fiskemöjligheter och vi har en vacker natur. Här finns goda affärsmöjligheter för den som är driftig, säger Stihna Johansson-Evertsson och avslutar:

– Att driva företag på landsbygden ger goda möjligheter till att utvecklas, få puls och energi men man har samtidigt alltid nära till lugnet och en miljö som är oerhört vacker.

Artikeln publicerad den 3 juli, 2019 av borgowilli