Smarta affärssystem frigör tid

Smarta affärssystem frigör tid

Affärssystemen från Unit4 hjälper kunderna att frigöra tid så att de istället kan fokusera på sin kärnverksamhet. Arbetet med att implementera affärssystemen ställer krav på ekonomisk, teknisk och social kompetens.

PÅ Unit4 arberar man med begreppet Creating Space – att frigöra tid för kunderna.
– Vårt mål är att tillsammans med kunden öka deras konkurrenskraft med våra lösningar, säger Kim Lissert, ERP konsult på Unit4.

Unit4 som är ett globalt bolag med flera tusen anställda som implementerar affärssystem hos privata och offentliga verksamheter över hela Sverige. I dagens affärsklimat med stenhård konkurrens gäller det att företag använder sig av innovativ teknik som underlättar för den anställde att utveckla sina arbetssätt och stärka sina kundrelationer. Tekniken ska finnas där för att hjälpa anställda utnyttja viktiga data genom branschanpassade affärsapplikationer och tjänster. Digitaliseringen är speciellt viktig för tjänsteföretag. De behöver effektivisera sina affärsprocesser för att kunna möta marknadens och kundernas krav som förändras hela tiden.

– För att digitaliseringen ska bli framgångsrik arbetar vi på Unit4 med att utveckla framtidssäkrade affärssystem som kan anpassas efter marknadens utveckling och frigöra de anställdas arbetstid.

Kims arbete som applikationskonsult innebär utmaningar på flera plan och ute hos kund är han delaktig i både lösningsdesign, workshops och implementation.
– Innan jag började arbeta på Unit4 jobbade jag med redovisning i fem år, men jag var intresserad av att prova på systemsidan, jag tycker det är en personlig utmaning att hålla i bra workshops och komma fram till den bästa lösningen för kunden, fortsätter Kim. Det finns även stora möjligheter att arbeta utomlands samt i internationella projekt eftersom vi har kunder i hela Sverige och i större delen av världen. Det finns många olika produkter samt projekt och roller internt inom Unit4 så utvecklingsmöjligheterna är stora.

Unit4 söker ständigt efter nya medarbetare, gärna civilingenjörer, ekonomer eller systemvetare med ett intresse för system och med en erfarenhet från hur en ekonomiavdelning fungerar samt kunnande om vilken information som behövs för olika beslutsprocesser och rapportering. Det viktigaste är dock att det finns ett driv och intresse hos individen.
– Eftersom arbetet till stor del sker ute hos kund är det viktigt att du tycker det är kul att jobba med människor,det är även viktigt att du är flexibel och att du kan ta till dig ny information – det är en bransch som ständigt utvecklas.

PÅ Unit4 satsar man på att lära upp duktiga nyexaminerade studenter till konsulter. Man har ett internationellt utbildningsprogram för att snabbt få de nyanställda på banan.
– Vi söker även andra roller så mitt tips är att gå in på vår karriärsida för att hitta fler roller såsom säljare, utvecklare och kundsupport, avslutar Kim.

Text: Ofelia Graah-Hagelbäck       Foto: Adrian Beck

Artikeln publicerad den 14 november, 2018 av borgowilli