Molntankar!

Molntankar!

Att ta klivet från egen datahall till molnet kan kännas stort. Med rätt partner blir förändringen smidig och gör dig till en mer effektiv organisation. Emineo vet allt om resan till molnet och varför Oracle är den bästa leverantören.

Under de senaste åren har attityden till molntjänster förändrats. Företag och organisationer har börjat förstå att molnet erbjuder bättre innovation och produktivitet – till en lägre kostnad. Men för att resan in i den nya världen ska bli så trygg som möjligt krävs en kunnig partner.

Emineo sticker ut på den svenska marknaden eftersom de uteslutande arbetar med Oracles databaser och Oracles Cloud-tjänster. Deras DBA:er (Database Administrators) har en snitterfarenhet av Oracle på 18 år.

– Vi har stor vana av komplexa Oracle-miljöer, och är stolta över vår djupa kunskap, säger Joakim Wenberg, säljdirektör och medgrundare av Emineo.

Garanterar prestanda
På frågan varför Oracles lösningar är bäst på marknaden svarar Joakim Wenberg snabbt:

– Prestanda, arkitektur och pris. Faktum är att Oracle är överlägsen konkurrenterna på samtliga punkter, även gällande hybridtjänster. De garanterar också prestanda på ett helt annat sätt jämfört med konkurrenter.

Joakim Wenberg förklarar att Oracles tjänster är bredare än många känner till, och att man kan köra precis allt i Oracles moln, inte bara Oracle-produkter. En annan fördel är att Oracle byggt sitt moln på sin egen teknik och infrastruktur, hårdvara såväl som mjukvara.

– Därför kan Oracle bättre optimera för bästa prestanda och funktionalitet, vilket ger bästa förutsättningar för kundens behov.

Större flexibilitet
Att byta till molnet har många fördelar. Som företag skiftar du från CAPEX till OPEX. Du binder därmed inte kapital, som i sin tur ger dig många fördelar. Man får en kortare ledtid till förändring och större flexibilitet.

– Du kan växa och krympa som du vill inne i molnet, något man inte kan göra i en traditionell plattform, förtydligar Joakim Wenberg.

Inget Big bang
En vanlig myt som Joakim Wenberg gärna vill slå hål på är att det är besvärligt att flytta sin IT-miljö.

– Det behöver inte vara ett ”Big bang”, det kan vara valda delar vid valda tillfällen. En stor fördel med molntjänster är att man kan börja smått och köra lite i taget.

För att dela med sig av sin expertis och ge tips hur man kan starta sin väg in i molnet har Emineo ett webinar den 26/4 (se mer information i rutan).

– Vi kommer ge tydliga exempel på vad vi på Emineo kan flytta och vad det kommer kosta dig som kund. Vi kommer även förklara varför Oracle är den bästa lösningen när det kommer till såväl prestanda som prisbild. Det kommer bli det mest konkreta event ni kan gå på i år!

Text: Camilla Rindås

Artikeln publicerad den 19 april, 2018 av Redaktionen