”Vi arbetar med hållbara lösningar för både människor och miljö”

”Vi arbetar med hållbara lösningar för både människor och miljö”

Drömmer du om en karriär inom teknologiutveckling tillsammans med en balanserad livsstil? Industriföretaget Höganäs söker medarbetare som vill vara med och skapa en hållbar framtid. Företaget har verksamhet på många platser i världen och det internationella huvudkontoret finns i Höganäs på den idylliska Kullahalvön.

Höganäs är ett globalt företag som skapar möjligheter att utvecklas och göra karriär. Företagets största kunder finns inom fordonsindustrin som använder metallpulver till pressning av komponenter i olika former. Men man arbetar även med hållbar utveckling inom ytbeläggning, vattenrening och andra metallurgiska processer.

– Jag har arbetat i företaget i mer än 30 år och haft många spännande roller inom olika avdelningar. Nu är jag chef för Global Technology, en internationell avdelning med medarbetare från många olika länder. Vi arbetar med utveckling av nya tillverkningsprocesser samt förbättring av befintliga. Vid nya investeringar tar vi hand om alla steg från labb och pilotskala till design, konstruktion samt el och automation, säger Eva Jacobsson.

Rasha al-Janaby är specialist inom el och arbetar inom avdelningen Global Technology där el och automation är ett centralt område. Under Rashas tid i företaget har hon samlat på sig stor erfarenhet, fått ett globalt nätverk och utvecklats på många sätt.

– Det är spännande att jobba här och det blev också mitt första arbete när jag flyttade till Sverige. Höganäs är en bra arbetsgivare som uppskattar sina medarbetare, sedan har jag bra kollegor samt utmanande arbetsuppgifter. Vi arbetar projektbaserat och den ena dagen är inte den andra lik, säger Rasha al-Janaby.

En anställning hos Höganäs öppnar dörrar till stora delar av världen. Företaget har verksamhet i många länder vilket möjliggör internationell karriär i exempelvis Belgien, Tyskland, England, Brasilien, Indien, Kina och USA. Oavsett var medarbetarna befinner sig är företagets åsikt att balans mellan arbete och fritid är viktig.

– I dagens högteknologiska och snabba yrkesliv är det viktigt att ta paus för att få ny energi. Vi undviker att arbete och ledig tid flyter samman och har goda möjligheter att kombinera ett spännande yrkesliv med familj och en rik fritid. Vi tror på filosofin att om de anställda mår bra kommer även företaget att må bra, fortsätter Eva Jacobsson.

En av de stora fördelarna med Höganäs, enligt Eva och Rasha, är att företaget är långsiktigt i sitt agerande. Båda tycker att det finns en stark vilja att utveckla verksamheten, något som också återspeglar sig i företagets hållbarhetstänkande.

– Ett steg är exempelvis en ny verksamhet i USA med inriktning på vattenrening. Dessutom är en stor del av vår råvara metallskrot som vi omvandlar till metallpulver och som sedan blir nya produkter. Det är ett kretslopp som både människor och miljö tjänar på, avslutar Eva Jacobsson.

Artikeln publicerad den 11 maj, 2018 av Redaktionen