Engagerade ingenjörer som brinner för sina projekt

Engagerade ingenjörer som brinner för sina projekt

Toofabs vision är att vara den självklara samarbetspartnern för Sveriges fastighetsägare. Genom sina passionerade medarbetare tar de byggprojekt till nästa nivå. Och, de har roligt när de gör det.

FÖR BIJAN MOBARAKI, projekt- chef på Toofab, och Thérèse Tideberg, projektledare, är engagemang avgörande i deras dagliga arbete:

– Engagemang är viktigt eftersom vi ska inspirera alla i ett projekt. Det gäller att brinna för det man jobbar med, säger Bijan Mobaraki.

– Och, man måste vara nyfiken. Processen är alltid densamma men alla projekt är unika, tillägger Thérèse Tideberg.

TOOFAB HAR LÅNG erfarenhet av projektstyrning och projektledning inom bygg- och fastighetsbranschen. Förutom projektledning, som är deras huvudområde, har de även stor kompetens inom bland annat installationsledning, CAD-samordning, brandskyddskoordinering och teknisk due dilligence. Deras projekt innefattar allt från hyresgäst- anpassning i Mall of Scandinavia till nybyggnation av bostadsrätter i Alsike utanför Knivsta.

THÉRÈSE TIDEBERG OCH Bijan Mobaraki är ingenjörer i grunden, men med olika inriktning – byggnadsteknik och design respektive maskinteknik. Något de uppskattar med att arbeta på Toofab är att de hela tiden lär sig nya saker av sina kollegor eftersom alla har olika bakgrunder och alltid arbetar med olika projekt. Att jobba där innebär också mycket problemlösning, vare sig de driver projekt från start till slut eller bara är delaktiga i en del av dem.

– Just nu håller jag bland annat på med en ombyggnation – kontor till hotell – på 4000 kvadratmeter. Det är ett väldigt roligt projekt där vi får chansen att förädla en fastighet som inte används i dagsläget. Vi får in lite liv i den kåken igen! säger Bijan Mobaraki.

– Jag leder ett spännande projekt där ett gammalt polishus ska bli studentbostäder. Polisen har suttit där sedan 60-talet och nu ska användningen skifta helt. Det är roligt att se, säger érèse Tideberg och tillägger:

– Det är ett väldigt brett spann av projekt hos oss och man vet aldrig vad man får nästa gång. Arbetet är varierat och ingen dag är den andra lik.

Är det något projekt som ni är extra stolta över?

– De projekten som vi hade i Mall of Scandinavia var extra kul eftersom det var ett så stort projekt. Jag minns speciellt restaurangen som jag projektledde där. Timmarna innan öppning höll vi på för fullt för att de skulle kunna servera maten, och det gick vägen! berättar Bijan Mobaraki.

Vad behöver man vara för typ av person för att jobba på Toofab?

– Att vara strukturerad är absolut en fördel, säger Thérèse Tideberg.

– Det allra viktigaste är ändå att man har ett stort engagemang och driv. Har man det så kan man gå långt, säger Bijan Mobaraki.

Text: Lovisa Olai  Foto: Kristofer Hedlund

Artikeln publicerad den 7 februari, 2018 av Redaktionen