En global arbetsplats i naturnära miljö

En global arbetsplats i naturnära miljö

På Höganäs arbetar ingenjörer från alla världens hörn, och tillsammans utvecklar man produkter med hållbarhetstänk. De naturnära omgivningarna ger också möjligheter till ett balanserat liv mellan yrkeskarriär och fritid.

BIANCA ROLIM ALVES DA SILVA är ingenjör på Höganäs sedan 2018. Hon arbetar med att utveckla nya produkter och förbättra befintliga, med syftet att minska materialförbrukning slitage och påverkan på miljön. – Jag jobbar med utveckling av organiska material åt Höganäs. Vi utvecklar tekniska lösningar när det gäller smörjmedel, bindemedel och olika polymerer för metallindustrin, säger Bianca, Development Engineer, R&D på Höganäs.

INOM HÖGANÄS STRÄVAR man hela tiden efter filosofin att hitta hållbara alternativ i kombination med att förbättra produkters egenskaper. Miljöperspektivet är något som Bianca värderar högt.
– Det känns alltid bra att gå hem efter jobbet med vetskapen om att man utvecklar produkter som begränsar avtrycken på vår planet, fortsätter hon.

BIANCA KOMMER FRÅN Rio de Janeiro i Brasilien och som ny på företaget känner hon sig välkommen och omhändertagen. Jobbet är även spännande och utvecklande och ingen dag är den andra lik.
– Det är väldigt teaminriktat på Höganäs och alla stöttar varandra under projekten, vi delar kunskap och lär oss av varandra. Jag jobbar vanligtvis i projektform men ibland får man vara med och hjälpa andra team också, vilket är kul och lärorikt.
– På ett globalt företag som Höganäs har man även kontakt med olika sorters människor med varierande bakgrund och yrkesinriktning. Människor som rest mycket och arbetat i andra länder har ofta en lite annorlunda syn på världen. Man är ofta öppensinnad och inte rädd för nya saker, när man delar den synen brukar man också lösa problem snabbare och på ett bättre sätt.

HÖGANÄS ÄR EN liten ort med lugnt tempo, och enligt Bianca en rogivande miljö för både jobb och fritid. På vår avdelning har vi gemensam frukost, fikastund och arrangerar olika aktiviteter tillsammans på fritiden.
– Jag tycker Höganäs som ort är väldigt bra eftersom det är nära till havet och naturen. När man hittar på saker efter arbetstid lär man även känna varandra bättre, det är inte bara kul utan även bra för teamandan på jobbet.

BIANCA SER FRAM emot att driva egna projekt i framtiden och uppskattar de goda möjligheterna till att utveckla sig inom företaget.
– Jag visste inte vad jag hade att förvänta mig när jag kom till Höganäs i Sverige eftersom det var mitt första jobb efter examen. Eftersom alla var så trevliga och det funkade väldigt bra att jobba tillsammans så ville jag stanna kvar. Jag ser fram emot att fortsätta på företaget och hoppas på att få driva egna spännande projekt framöver. Har man ambitionen finns inga hinder!

 

Artikeln publicerad den 27 september, 2018 av borgowilli