De bygger kvalitetshus som du har råd med

De bygger kvalitetshus som du har råd med

Ett rött hus med vita knutar, utsikt över äng och åker, ett stenkast från Stockholm – som du dessutom har råd med. Det bygger ELBA Fastigheter just nu. De vill göra det möjligt för fler att köpa hus runt Stockholmsområdet.

– Nynäshamn växer så det knakar och det är nära till Stockholm. Därför valde vi att bygga här, säger Peter Ratje, sales manager på ELBA Fastigheter.

Det Peter Ratje pratar om är ELBA Fastigheters pågående fastighetsprojekt norr om Nynäshamn. De ska bygga 19 villor i det lilla lantbrukssamhället Sorunda, bara fyra kilometer från havet:

– Det är ett jättefint samhälle, mittemellan bondgårdar och ett villaområde. Nära till både förskola, mataffär och pendel.

Husen kommer att kosta runt fyra miljoner kronor och man får mycket för pengarna. Det är också det som ELBA:s affärsidé bygger på.

– Vår grej är att bygga boenden som folk har råd med. Fyra till fem miljoner är ett tak för många. Har man inte föräldrar som backar upp är det svårt att komma in på bostadsmarknaden. Det vill vi förändra genom mer prisvärda fastigheter, säger Peter Ratje.

Sorunda ligger 25 minuter från Globen och har endast en kvarts cykelavstånd till pendeln. Peter Ratje tror att det är fler än bara stockholmare som kommer att vilja bo här:

– Det kommer nog att vara hälften stockholmare, hälften nynäshamnare. Antagligen unga par som kanske fått sitt första barn och vill bo i hus nära naturen men samtidigt snabbt kunna ta sig in till storstan.

Så fort tjälen släpper kommer de att påbörja markarbetet. Inflyttning i de första husen blir antagligen nästa vår.

Vad har ni fått för respons hittills?

– Vår mäklare får tre till fyra förfrågningar om dagen från folk som är intresserade. Det är såklart kul att intresset är stort och vi tycker själva att det är väldigt givande att jobba med det. Vi får både bygga bra hus och gör samtidigt bostadsmarknaden lite mer tillgänglig, säger Peter Ratje.

Artikeln publicerad den 16 mars, 2018 av Redaktionen