Marknadsledande Digpro satsar på studenterna

Marknadsledande Digpro satsar på studenterna

Ingenjörerna Oskar Berg och Klas Gustafsson gick från extrajobb till examensarbete och slutligen en anställning på informationsteknikföretaget Digpro Solutions. Genom inbjudande atmosfär och stora utvecklingsmöjligheter vill Digpro locka fler unga talanger.

Geografiska informationssystem (GIS) blir allt viktigare i vårt samhälle idag. Digpro Solutions är marknadsledande i Norden inom området och tillhandahåller system som de byggt själva. Det gör att de har en djup och bred kompetens inom området. Deras produkter påverkar samhället i stor utsträckning, men de är inte alltid synliga.

– Ta ett elavbrott till exempel. Om du får ett elavbrott hemma kan du få ett sms med information från leverantören om hur lång tid det kan tänkas ta och du kan snabbt söka upp information för att se hur omfattande avbrottet är. Det är möjligt tack vare oss och vår teknik, förklarar Oskar Berg, GIS-konsult på Digpro.

Oskar Berg studerade samhällsbyggnad med inriktning mot geografisk IT på KTH. Oskar och hans kursare Klas Gustafsson, som också är hans kollega nu, fick chansen att jobba extra på Digpro under studietiden. När det förra våren var dags att göra examensarbete gjorde de det på Digpro och efter det fick båda erbjudande om heltidsjobb.
– Man får arbeta med väldigt många olika saker här och det gör att man har stor möjlighet att fördjupa sig och utvecklas inom det man är intresserad av, säger Klas Gustafsson.

Det är en medveten strategi från Digpros sida att rikta sig mot studenter. HR-ansvarig Karin Sigge berättar att de erbjuder extrajobb under studietiden – inom testning och utveckling – och intressanta möjligheter för exjobb:

– Den grundplattform, DpSpatial, som vi arbetar med är examensarbeten från början. Det finns så mycket kompetens på universitet och den vill vi knyta till bolaget.

Oskar Berg och Klas Gustafsson uppskattar den familjära stämningen och flexibiliteten som finns på företaget.

– Man kan direkt inrikta sig på ett visst område. Så fort vi började fick vi frågan om vilket håll vi ville gå åt. Jag och Klas började samtidigt förra hösten men har redan valt olika inriktningar, säger Oskar Berg.

– Det finns stor utvecklingspotential på Digpro för den som vill det, både på bredden och på höjden. Vi har många unga gruppchefer här och eftersom vi både utvecklar och konsultar vår produkt kan man vara på olika avdelningar inom företaget, förklarar Karin Sigge och fortsätter:
– Vi har precis fått nya delägare som ser potentialen i vår produkt och verksamhet vilket möjliggör en ordentlig satsning internationellt, och på plattformen. Vi har en, i många avseenden, unik och världsledande GIS-produkt med fokus på processtöd och mobilitet. I och med detta kommer man som medarbetare även att ha möjlighet att jobba internationellt.

Text: Lovisa Olai

Artikeln publicerad den 1 februari, 2018 av Redaktionen